There is a light that never goes out

image

Lieve Bas,

Toen jij nog heel klein was, een jaar of vier, zei je op een dag tegen me “Mama we gaan vandaag believen”, ik vroeg aan jou wat believen was. “Dat doe je als je heel veel van elkaar houdt” antwoordde je. Alsof dat volkomen vanzelfsprekend was. Je vond het volgens mij een beetje gek dat ik dat niet wist. Jouw favoriete spelletje wat we samen speelden, ’s morgens op het grote bed, was Mozes in het biezen mandje.
Jij was Mozes en te vondeling gelegd. Ik was de prinses en vond jou tussen het riet.
Je ging er helemaal voor liggen. “Oh wat een bijzonder kindje vind ik hier zomaar, waar komt die nou vandaan?” moest ik dan zeggen. Heerlijk vond je dat.

Believen, heel veel van elkaar houden hebben we vanaf het moment dat jij er was om tien over twee ’s middags op een maandagmiddag, gedaan.

Het was ook heel gemakkelijk om van jou te houden. Je was een zachtaardige invoelende jongen. Ik weet nog dat je je op basisschool plotseling op de grond liet vallen. “Waarom doe je dat Bas”, vroeg ik je. “Ik wil weten of het echt pijn doet want Wouter zegt dat ik hem pijn heb gedaan toen ik hem een duw gaf en hij viel”.

Dat betekent niet dat je een watje was. Je was altijd zeer duidelijk in wat je wel en niet in de haak vond. Kon slecht tegen onrecht. Het spelen van games paste goed bij jou. In de virtuele wereld was het een stuk gemakkelijker om tegen onrecht te strijden. Het je verliezen in epische verhalen zoals de Legend of Zelda sloot perfect aan bij je ongebreidelde fantasie. De held die met behulp van allerlei magische wapens en uitrustingen de donkere machten kon verslaan.

Met carnaval heb je je nog een keer uitgedost als Link. Het dappere figuurtje uit de Legend of Zelda.

Het Licht dat uiteindelijk altijd overwon na een lange strijd vol van gevaren. Vaak keek ik met verwondering naar de prachtige beelden en soms vol afschuw als verschrikkelijke afzichtelijke monsters en zombies jouw spellen bevolkten.

Je was heel goed in gamen omdat dat het liefste was wat je deed als kind en als jongvolwassene nog steeds. Je ging liever gamen dan dat je je huiswerk maakte.

Ook in de films bewonderde je jouw helden. Harry Potter was er zo een. Samen met je vrienden David en Jonathan volgde je de avonturen van de tovenaarsleerling die met jullie opgroeide en ieder jaar als er weer een film uitkwam een stukje ouder was geworden. Met de familie Kamp bezochten we jaar na jaar de bioscoop.
Ook Harry streed tegen onrecht en het kwaad. Je identificatie met hem ging zo ver dat je een Harry Potter tovenaarsochtend jas met toverhoed droeg.

Ook Harry verslaat uiteindelijk na een jarenlange strijd de donkere Macht van Voldemort. Het Licht overwint het duister.
De Smiths, één van jouw favouriete bands hebben een nummer getiteld “There is a light that never goes out”. Ze bedoelen naar mijn idee het innerlijke licht, onze Ziel.

Ervan uitgaande dat ook in onszelf het Licht uiteindelijk zegeviert en dat we vanuit het licht verbonden zijn met alles en iedereen kan ik nu voelen dat jij vanuit je nieuwe staat van Zijn, zuiver licht bent. En vanuit mijn innerlijk licht kan ik me met jou verbinden.

Alles is energie en ook onze ziel die na het verlaten van ons lichaam vrij kan bewegen is energie. We kunnen als we ervoor open staan deze energie, de ziel voelen en ook zien. De eerste keer dat ik jouw ziel zag was het nacht.

Ik was hogelijk verbaasd en blij verrast en maakte Vincent wakker. “Zie jij dat witte licht ook. Die bol van licht die door de kamer zoeft” Vroeg ik hem. Hij antwoordde ontkennend maar zei wel dat hij blij is dat ik contact kan maken met jou.

Het boek “Onbegrensd Bewustzijn” van Pim van Lommel gaat over bijna-doodervaringen. Hij heeft talloze mensen over deze ervaring geïnterviewd en al deze mensen zeggen hetzelfde. Ook al waren ze klinisch dood verklaard ze hebben allemaal gezien en gevoeld dat het leven na hun zogenaamde dood niet ophield. Ze konden later vertellen dat ze hun lichaam verlieten en dat ook van een afstand gade konden slaan. En ze gaven aan dat ze zich gelukzalig hadden gevoeld als onbegrensd bewustzijn.

Een ziel kan op diverse plaatsen tegelijkertijd zijn. Op de ochtend van jouw vertrek hebben we samen nog ontbeten. Op het theezakje stond een spreuk :”Welke gave zou je willen bezitten” Ik vroeg het jou. “De gave van de teleportatie”,antwoordde je.

Een uur of wat later werd deze wens voor jou bewaarheid.

Liefs Mem

9 gedachtes over “There is a light that never goes out

 1. Lieve Sandra, zoals jullie al benadrukten dat liefde onvoorwaardelijk is. Het enige dat geen ruimte of fysiek contact nodig heeft. Het woord believen hoort daar helemaal bij. Grenzeloos blijft de liefde bestaan. Dank je voor het delen van je mooie woorden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat fijn Sandra dat je o.a. door het schrijven van deze blogs inspiratie en kracht krijgt.
  De manier waarop jij over Bas en je ervaringen schrijft, is zo open en liefdevol.
  Dank je wel voor het delen. ♡★♡

  Like

 3. Wat fijn Sandra dat je o.a. door het schrijven van deze blogs inspiratie en kracht krijgt.
  De manier waarop jij over Bas en je ervaringen schrijft, is zo open en liefdevol.
  Dank je voor het delen. ♡★♡

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s