Letting Go

image

Lieve Bas,

Wanneer we op een ochtend gezamelijk de honden uitlaten wenkt een mevrouw ons.
Ze roept vanuit het bovenraam van haar woning.
Mijn man! Hij is overleden, hij was in zes dagen weg”.
In de tuin liggen een aantal grafkransen.
“Het is verschrikkelijk”, vervolgt ze.

Ik probeer aan haar te vertellen dat wij ook een verlies hebben geleden omdat jij, onze zoon er niet meer bent maar ze verstaat me niet. “Ik ben doof” zegt ze, “Ik hoor niet wat je zegt. We hebben de bloemstukken in de tuin gelegd omdat hij zo gek was van zijn tuin”.

Als we onze wandeling vervolgen komen we haar na een tijdje weer tegen want ze houdt het in haar huis niet uit. Ik kan haar alsnog vertellen dat we ook heel verdrietig zijn vanwege onze zoon Bas.

Ik vraag of ze de aanwezigheid, de energie van haar man nog om zich heen voelt en ze bevestigt dat. “En de klok is om vijf over twaalf stil gaan staan, precies het tijdstip waarop mijn man is overleden”.

Bij mijn vriendin Joke is de klok om twaalf uur stil blijven staan in de nacht na jouw overlijden. De rouwdienst die we later hielden begon om twaalf uur.
Blijkbaar willen jullie vanuit de geesteswereld laten zien dat er nog een connectie is door dit soort verschijnselen te bewerkstelligen.
Het geeft mij troost.

Het helpt mij om ervan uit te gaan dat de geesteswereld nauw verbonden is met de onze. Er bestaat een website met gerelateerde you tube filmjes : channelingerik waarin een Amerikaanse jongen van jouw leeftijd, vijf jaar geleden, ook een einde aan zijn leven maakte met een pistoolschot. Zijn moeder die arts is en aanvankelijk alleen in wetenschap geloofde, maakt met behulp van een medium contact met hem.

Toen ik voor de eerste keer zo’n filmpje bekeek gaf me dat troost. Het was alsof jij me vertelde hoe het nu met je gaat. Erik beschrijft hoe hij na zijn overlijden zijn lichaam verlaat en ziet dat de politiemensen het in een grote zak stoppen. Precies hoe het bij jou gegaan is. En dat hij zich sinds zijn sterven volkomen vrij en gelukkig voelt. Omdat Erik nu verbonden is met de bron van alle wijsheid kan hij zeer diep ingaan op de levensvragen die zijn moeder via het medium aan hem stelt.

Ook ik bezocht enige tijd geleden een medium. Via haar kon ik vragen aan jou stellen. Jij antwoordde door haar heen. Ik heb je ondermeer gevraagd of je nu gelukkig bent en dat bevestigde je maar dat je het moeilijk vind om te zien hoe wij worstelen met jouw fysieke heengaan. Ook heb ik gevraagd wat ik van jouw overlijden kan leren.
“Jouw huidige leven staat in het teken van loslaten, je mobiliteit en gezondheid en het ultieme loslaten van je kind”.

In principe gaat het leven voortdurend over loslaten filosofeer ik later. En met onze eigen dood: het loslaten van ons lichaam. Er is volgens mij enorm veel moed nodig om een einde aan je eigen leven te maken zoals jij gedaan hebt. Via het medium zei je me dat je het leven niet aan kon. Daar kan ik me wat bij voorstellen.

Ook al mijn pijnlijke ideeën over jouw worstelen voordat je tot je finale daad kwam moet ik loslaten.

Liefs Mem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s