Dreams

unnamed

Lieve Bas,

In het vorige blog schreef ik over Erik, een Amerikaanse jongen die op dezelfde leeftijd als jij een einde aan zijn leven maakte met een pistoolschot.
Erik vertelt via een medium dat hij door lucide dromen contact kan maken met zijn dierbaren. Gewoon overdag is de energie te zwaar voor een geest om een verbinding te maken maar in de droom, de lucide droom, is dat een stuk gemakkelijker.

De eerste lucide droom die ik had was in de week na jouw overlijden. Je zat aan de tafel in onze huiskamer, badend in het zonlicht. Je was een jaar of dertien en droeg een Hawaii achtig shirt uit die tijd. Ik wist in mijn droom dat je overleden was en zei:”Wat leuk je te zien! Wat doe je zoal de hele dag?” Je lachtte een beetje geheimzinnig en antwoordde: “Vanmorgen heb ik met haaien gedoken”.
Dat past helemaal bij jou. Als kind was je gek op haaien. Je hebt er samen met je klasgenoot Dennis nog een werkstuk over gehouden.

In de tweede droom hielp je me een stukje te lopen. En toen we na jouw begrafenis een week naar Sardinië gingen kon ik je in een lucide droom omarmen en zelfs je geurtje van Hugo Boss ruiken in de droomtoestand.

Je verscheen samen met je oma, die op weg was naar de markt, in je tenniskleren.

Ook Vincent had een droom kort na jouw begrafenis. Hij droomde dat hij je zag maar dat je een arm mistte. “Waarom mis je een arm” vroeg Vince. “Dat komt door jou, je trekt teveel aan me” antwoordde je hem in zijn droom.
In alle dromen die ik beleefde maakte je een gelukkige ontspannen indruk. En het was fantastisch om je te kunnen omhelsen want dat voelde helemaal echt. Ook Vincent had later een droom waarin hij je kon vastpakken en waarin je vertelde dat je al vele reizen hebt gemaakt. Vin vroeg tijdens zijn droom ook of jij je in andere mensen of dieren kunt verplaatsen. Je knikte en liet het zien door op de televisie te verschijnen in plaats van de nieuwslezer.
Melissa, jouw Canadese geliefde droomde dat jouw handen op haar rug waren. Ze voelde de warmte ervan in haar slaap. Ze vond het jammer wakker te worden omdat het zo comfortable voelde.

Vanochtend was ik rond half zeven wakker maar viel daarna toch weer in slaap.
Jij verscheen in mijn droom als jonge Bas. Je had allerlei petten en shawls op en om zoals je als kleine jongen deed.
Je zat samen met mij onder het dekbed zoals we dat vroeger wel deden, als in een soort huisje.
“Met je linkerhersenhelft kun je mij niet bereiken, wel met je rechterhersenhelft” zo deelde je mij mee.
Je had een andere kleur ogen, een beetje paars. In mijn droom snuffelde ik aan je maar je rook net als vroeger.
“Heb je God al gezien?” vroeg ik. Je lachte blij en knikte bevestigend.

Vandaag ben ik de hele dag een  beetje vrolijk. We hebben elkaar vanmorgen ontmoet.

Liefs Mem

Een gedachte over “Dreams

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s