Born and reborn again

2017-06-06-PHOTO-00000439

Lieve Bas,

Enkele dagen na jouw begrafenis adviseerde iemand me een deep tissue te ondergaan omdat mijn spieren ongelooflijk vast zaten.
Samen met een vriendin vertrok ik naar Amsterdam Noord want daar zat de therapeute.

De therapeute vond het noodzakelijk om vooraf aan de massage een gesprek te hebben. Ze vertelde me dat je in grote problemen was omdat je je niet aan God’s plan gehouden hebt. Je zat nu in ieder geval in het diepe duister zo vond zij.
Ik vroeg haar of ze soms God’s plan in de boekenkast heeft staan.

Zelf leef ik vanuit het gegeven dat alles wat er gebeurd volgens God’s plan is of, zo kun je ook zeggen, in overeenstemming is met het leven. Er is naar mijn idee en weten niet een parallel plan. Er is geen dubbele agenda. Het leven heeft geen dubbele agenda.
Dat wat in ons leven plaatsvindt is helemaal de bedoeling. Of er is geen bedoeling, dat kan ook.

Om daar in en mee te leven vraagt overgave. En vanuit de overgave kunnen we innerlijke rust ervaren. De Boedha zei duizenden jaren geleden al dat al ons lijden voortkomt uit verzet tegen wat is.

Ik kan me verzetten tegen jouw vertrek maar voel dat dat alleen maar ongelooflijk veel spanning oplevert en het brengt me nergens.
Als ik vertrouw dat er een oneindig grote intelligentie door ons heen leeft geeft me dat meteen al rust en ruimte. Geeft me dat vrede.
Er is nog steeds verdriet maar er is geen onvrede. Het verdriet wordt gedragen door liefde.

Leven vanuit het weten dat jij nu in een oneindige vrede bent. Dat jij oneindige vrede bent. Vanuit de vrede in mezelf maak ik contact met jou. Ik stel me zo voor dat jij lekker aan het chillen bent. En wellicht muziek maakt met al je idolen.

Maar ik kan me ook voorstellen dat vanuit de reincarnatie gedachte, jij weer terug gaat komen op aarde. In het wiel van geboorte, sterven, wedergeboorte. Dat we niet beperkt zijn tot dit ene leven. Maar al vaker leefden.
Als ik kijk naar je foto bovenaan deze blog zie ik een wezen wat al heel wat keren de rondgang van het wiel heeft meegemaakt. Toen deze foto gemaakt is was je een week op aarde.

Shakespeare legde dat uit aan de hand van het toneel. Wij, de levenden staan op het toneel. Degenen die overgegaan zijn bevinden zich back stage. En staan te wachten tot ze het toneel op kunnen gaan om weer een nieuwe rol in het levensspel te gaan spelen.

Ik hoop van harte dat wij samen weer een keer op het toneel staan.

Liefs Mem

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s