The journey of souls

 

image.jpg

Lieve Bas,

“Roep de reiziger niet terug”, staat er in een soefie gebed. Dit gebed wordt voorgelezen bij de uitvaart.

De ziel van de overledene is op reis gegaan, zo vinden de soefies, en als we verlangen dat de gestorvene bij ons op aarde moet blijven maken we de ziel bedroefd.

Dat snap ik wel maar het is dan toch een bijna bovenmenselijke opgave. We zijn nu eenmaal gehecht aan onze dierbaren en willen het liefst alles bij het oude houden. We missen de fysieke aanwezigheid dagelijks.

Dat jij op reis zou gaan stond al jaren vast. Al op 12-jarige leeftijd vertelde je me dat je echt niet in Nederland zou blijven. In eerste instantie wilde je na de middelbare school graag naar America. Maar toen je met papa een reis naar America en Canada maakte had dit laatste land je hart betoverd.
Niet alleen vanwege Melissa, je Canadese vriendin uit Toronto maar ook vanwege de schoonheid en de ruimte van dit enorme uitgestrekte land.

Je had besloten in Toronto te gaan studeren. Je was dolblij dat je was toegelaten op de Humber University. Diverse malen heb ik je gevraagd of dit was wat je echt wilde.
“Ja, dat wil ik toch al bijna mijn hele leven” antwoordde je.

Een dag voor je vertrek naar Canada ben je aan een andere reis begonnen. Een reis in de eeuwigheid.
Langaam maar zeker wen ik aan het feit dat je voor deze laatste reis hebt gekozen. Gezien de zorgvuldige voorbereiding van je laatste daad op aarde kan ik deze conclusie trekken. Dat je werkelijk gekozen hebt.

Je bent nu op reis en zoals ik me een jaar geleden verdiepte in de Canadese gewoontes om een beetje mee te reizen, lees ik nu boeken over de reis die de ziel maakt.
Michael Newton, is een wetenschapper die zijn cliënten met behulp van hypnose terugbrengt naar vorige levens en naar het leven van de ziel tussen de levens.
Hij heeft honderden mensen begeleid en komt tot fascinerende conclusies.
De zielen vertellen allemaal, zonder uitzondering, dat het leven in het hiernamaals verukkelijk is. Bevrijd van alles. In het boek getiteld: “Reis der Zielen”.

Ook nu reis ik een beetje met je mee.

Liefs Mem

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s