Stairway to Heaven

2017-08-30-PHOTO-00000540

Lieve Bas,

Vandaag schrijf ik mijn laatste blog aan jou. Morgen, 31 Augustus, is het een jaar geleden dat we jouw prachtige lichaam begroeven. Je tijdelijke jas voor je eeuwige Ziel.
Het graf ligt op de volgens mij mooiste begraafplaats van ons land, aan de Bergweg te Bloemendaal.
Het is een plek waar ik graag kom.

Vorige week hebben we samen met jouw vrienden, ouders en familie, jouw sterfdag herdacht en heb ik het beeld wat ik voor je maakte, onthult.

Een opstijgende engel waarbij ik jouw gelaatstrekken en bouw als uitgangspunt heb genomen.
Vergeleken met mijn gemoedstoestand van vorig jaar waarbij de wanhoop het ongeloof en verscheurdheid de boventoon voerden, is er nu veel meer vrede.

De aanloop naar deze dagen, je sterfdag en de dag van de begrafenis, vond ik zwaar. Maar het samenzijn met alle lieve mensen en het samen herdenken bracht verlichting.

Van jouw gitaarleraar Nan kregen we een lange brief waarin hij vertelt over jullie jarenlange samenwerking aan de muziekschool. En dat het eerste nummer wat je leerde spelen “Stairway to Heaven” van Led Zeppelin is. Morgenavond zal je vriend Jasper het bij je graf spelen op de gitaar. Want ook dan zullen we met vrienden samenkomen om je te gedenken.

Het schrijven van de blogs, het afgelopen jaar, heeft me enorm geholpen het zware verlies van jou te verwerken. Het verlichtte altijd weer om op te schrijven wat er in mij leefde. Het bracht reflectie en verdieping.

De lieve, meelevende, lovende reacties van velen hebben me gesterkt. Veel dank daarvoor. En niet  alleen mij maar ook Vincent, die steevast de foto’s bij blogs heeft gekozen.

Lieve Bas,
Shine On

Liefs Mem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s